Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
470
Mennyi idő alatt ér el hozzánk a rádiójel egy tőlünk 39000 km-re lévő műholdról?
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, rádiójel, műhold
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a rádiójel terjedési sebessége a fény terjedésével egyenlő (300000km/s)
v=s/t⇒t=s/v=39000/300000=0,13s
0