Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Töri esszét kellene megírni

514
Holnap történelemből tz-t írok, egy A4-es oldalt kell írni esszének a két téma valamelyikéből!
Én nem boldogulok vele, remélem ti tudtok segíteni!
Az egyik téma: A kereszténység születése és egyházzá szerveződése
A másik az első trilumvilátus Caesar haláláig. Mind a kettő kell, valamelyik lesz benne az esszék közül. Előre is köszi! :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Tori, Esszé, trilumvirátus, kereszténység, Caesar
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Kr.e 753 - Kr.u. 476-ban a Római uralom idején a zsidók megtarthatták egyisten hívő vallásuk, ez segítette őket az idegen uralom elfogadásában.A zsidóság körében, a messiásvárás légkörében született meg az egyik legelterjettebb világvallás a kereszténység.
Igehirdetők léptek fel fel mint például Keresztelő János.János után Jézus,aki a megválltást hirdette.Jézus Krisztus életeseményeit,tevékenységeit halála után jegyezték le.Ezek az írások az evangéliumok amiket az egyház bevett a keresztények szent könyvébe az Újszövetségbe.Jézus életével,tevékenységeivel példát mutatott ezért hívei száma gyorsan gyarapodott.Jézus ezért veszélyessé vált a helyi hatalom és a rómaiak számára.Júdea helytartója Pontius Pilátus a zsidó főpapok kérésére keresztre feszítéssel kivégeztette.Jeruzsálemben tanítványaiból Péter apostol vezetésével kis közösségek jöttek létre.Az új hit követői keresztényeknek nevezték maguk és mesterük tanait hirdették.K.r.u 2.században már minnden népkörben szerveződtek keresztény közösségek.Minden város gyülekezetének élén a püspök állt,segítőikből alakult ki a papság.
A szertartások melyeket a papság végzett fokozottan állandosultak és kialakultak a keresztény ünnepek.Minden segítette az egyház megszilárdulását.
1