Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki!

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Egy háromszög belső szögeinek aránya 3:7:10. Határozzuk meg a háromszög belső és külső szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x+7x+10x=180
20x=180
x=9
α=27; β=63; γ=90
α(külső)=180-27=153, β(külső)=180-63=117, γ(külsö)=90
0