Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus számítás 12:00-ig kell beküldenem

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
lg(x + 1) + lg(x + 4) = 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felt: x > -1

lg`[(x+1)*(x+4)]` = 1

`(x+1)*(x+4)` = 10

`x^2`+5x+4 = 10

`x^2`+5x-6 = 0

(x-1)(x+6) = 0

`x_1` = 1

`x_2` = -6 nem megoldás a kezdeti feltétel miatt

0