Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon örülnék a segitségnek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
716
10 Hány átlója van a 20 oldalú konvex sokszögnek?
(A) 170;
(B) 180;
(E) 230.
(D) 220;
(C) 200;
11
Hány oldalú az a sokszög, amelynek összesen 44 átlója van?
(E) Az elózöek egyike sem.
(A) 924;
(B) 902;
(D) 11;
(C) 12;
12. Két kör kerületének öszege 67t. Mennyi a két sugár hosSzanak osSzeges
(E) Nem adható
(A) 3;
(B) 5;
(C)63
(D) 7T
meg egyértelműen.
13 Az egyik kör sugarának hossza r, a másik kör sugarának hossza R. Tudjuk, továbbá hogy
r+R= Mekkora a két kör területének az összege?
16
(A) Ilyen körök nincsenek.
(B) Nem adható meg egyértelmúen.
(C) 6,8125.
(D) 6,81257T.
(E) 327
16
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·Hány átlója van a 20 oldalú konvex sokszögnek?

170 db A

Hány oldalú az a sokszög, amelynek összesen 44 átlója van?

11 oldalú D

Két kör kerületének öszege 67t. Mennyi a két sugár hosSzanak osSzeges
Biztos, hogy nincs elírva?
R+r=67t/(2·π) a képlet, de ezek egyike sem jó.

Az egyik kör sugarának hossza r, a másik kör sugarának hossza R. Tudjuk, továbbá hogy
r+R= Mekkora a két kör területének az összege? R+r= itt meg kéne adni egy számot

K+k=2·π·(R+r) képlettel számolhatsz.


0