Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
715
A): Egy körhenger alakú lábos belső átmérője 18,0 cm, magassága 8,0 cm. Hány deciliter víz fér a lábosba?
B): Egy egyenes henger alakú pohár átmérője 8 cm. Mekkora a pohár magassága, ha 500 ml víz fér bele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A,
r=9 cm
m=8 cm
V=9²×3,14×8=2034,72 cm³=2034,72 ml=20,3472 dl víz fér
B,
d=8 cm
r=4 cm
m=?
500 ml=500 cm³
500 cm³=4²×3,14×m
m=9,952 cm a magassága

0