Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Erre a két kérdésre szeretnék választ kapni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat: r=6 cm
a) α= π/4 rad = 45⁰
körív hossza: r·π·α/180=6·π·45/180=4,71 cm
körcikk területe: r²·π·α/360=6²·π·45/360=14,14 cm²
b) α=240⁰
körív hossza: r·π·α/180=6·π·240/180=25,13 cm
körcikk területe: r²·π·α/360=6²·π·240/360=75,40 cm²
4. feladat:
r= 3 cm T=7,065 cm²
T=i·r/2
7,065=i·3/2
i=4,71 cm (ez a körív hossza)
0