Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni ebben?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
csatolok képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenletek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(2x-3)4=140 / Zf
8x-12=140 /+12
8x=152 /:8
x=19

Ell: az ellenőrzéseknél az x nálam szorzást jelent)
(2X19-3)4=140

Itt az x x-et jelent
(12x+8)9=180 /Zf
108x+72=180 /-72
108x=108 /:108
x=1

Ell: (12x1+8)9=180

(kifoom írni a dolgokat mert nem találok ilyen jeleket)
90-4x nagyobb vagy egyenlő, mint 5x /+4x
90 nagyobb vagy egyenlő, mintn 9x /:9
10 nagyobb vagy egyenlő, mint x

számegyenesről csatoltam képet az az, amin a 10-es van

75+8x kisebb, mint 33x /-8x
75 kisebb,mint 25x /:25
3 kisebb, mint x

számegyenesről csatoltam képet az az, amin a 3 van

(-12X-3) kisebb vagy egynlő,mint 105 /Zf
-12x-3 kisebb vagy egyenlő, mint 105 /+3
-12x kisebb vagy egyenlü, mint 108 /:-(12)
x nagyobb vagy egyenlő, mint-9 (a relációs jelet fordítsd meg!)

számegyenesről csatoltam képet az az, amin a -9 van






1