Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
745
egy deltoid két szemben lévő szöge derékszög, két oldalainak hossza 15.6 cm és 13.3 cm. Mekkora sugarú kör írható a deltoid köré
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=15,6 cm, b=13,3 cm
Pitagorasz tételt alkalmazod:
15,6²+13,3²=c²
c=20,5 cm ez a deltoid szimmetriaátlója, ami megegyzik a körülírt kör átmérőjével. Ebből a sugár:
r=10,25 cm
0