Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör kiszámítása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
Számítsd ki a kör kerületét, ha
r= 4 dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Ehhez tudnod kell, hogy a kör kerületének képlete 2*r*π. A π értéke kerekítve 3,14. Az r pedig, ugye ahogy leírtad, a kör sugara.
Tehát a megoldás: K=2*r*π=2*4*3,14=25,13 dm.
1