Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (SOS holnapra kell)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
474
1.Feladat
Írd le hatványalakban!
a) 3.3.3=
b) (-2).(-2).(-2).(-2).(-2)=
c) 0,1.0,1.0,1.0,1=
2. Feladat
Írd le szorzat formájában!
a) (1/2) a negyediken....(1/2)(4)...a másik zárójelben a hatványkitevő van...sajnos csak így tudom leírni
b) (-4)(3)=
c) 0,2(3)=
3. Feladat
Számítsd ki zsebszámoló segítségével!
a) 75(3)=
b) (-5,21)(3)=
c) (-0,008)(2)=
d) (-2,5)(5)=
Remélem boldogultok a feladatokkal! Jó munkát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

a) `3^3`

b) `(-2)^5`

c) `0.1^4`

2.

a) = `1/2*1/2*1/2*1/2`

b) = `-4*-4*-4`

c) = `0.2*0.2*0.2`

3.

a) = 421875

b) = -141,420761

c) = 0,000064

d) = -97,65625
0