Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Azt nagyon megköszönném ha le lenne vezetve a számolás!
Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, Összevonás: az azonos kitevőjű tagokat összevonjuk és kiemeljük:

`(6+6-1+5-9)*y^2` - `(1+2)*y` = `7*y^2`-3y

behelyettesítjük a megadott értéket:

`7*6^2`-`3*6` = 252-18 = 234

b,

`r^2*m^2*(7-6)` - `9r^2m` = `r^2m*(m-9)` = `(-1)^2*0*(0-9)` = 0

c,

`s*v*(3v+9-3+v)` = `s*v*(4v+6)` = `5*0.5*(4*0.5+6)` = `2.5*(2+6)` = `2.5*8` = 20
0