Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Részletesen leírva számold ki, mennyi 2 mol kalcium-foszfát tömege?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
535
Holnap 8-ra kellene és csak ezt a feladatot nem tudom jól. :c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömeg, mol
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A kalcium-foszfát képlete: `Ca_3(PO_4)_2`.

A moláris tömege tehát:

`M_(Ca_3(PO_4)_2)` = `3*A_(Ca)+2*A_P+2*4*A_O` = `3*40+2*31+8*16` = 120+62+128 = 310 `g/(mol)`

1 mol kalcium-foszfát tömege 310 g

2 mol kalcium-foszfát tömege `2*310` = 620 g.
0