Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör és érintője

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Valaki segítene, hogy ezt hogyan kell átalakítani, hogy megkapjam a K pontot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet. Ha adott pontban nézzük a kör érintőjét, akkor először megnézzük, hogy a pont rajta van e az egyenesen.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Még erre is emlékeznünk kell. :)
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. És itt a példa, amit kértél. :)
Ha beütöd a nevem a youtube keresőbe, és melléírod, hogy koordináta geometria, akkor az egész témakört videókban magyarázom. A körközéppont meghatározását például ebben a videóban:
https://www.youtube.com/watch?v=bMC-wMV7mvc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=12
Módosítva: 6 éve
1