Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika az arányszámitás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
3:4 hgy kell kiszámitani el kell osztani ??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3:4= elosztod
3-ban a négy meg van nullaszor, leírod a nullát és kirakod a tízedesvesszőt, a maradék három
harmincban a négy meg van hétszer a maradék kettő
húszban a négy meg van ötször és a maradék nulla
3:4=0,75

Másik módszer: 3/4=75/100=0,75 bővíted 25-tel!
0