Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek valaki segítsen. Sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
691
A harapófogó nyelére 0,5 Nm forgatónyomaték hat, miközben a forgástengelytől 10cm-nyire nyomjuk a fogó nyelét. Mekkora erővel nyomjuk a fogó nyelét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
k = 10 cm = 0,1 m

F = `M/k`= `0.5/0.1` = 5 N
0