Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Idö km.! köszönöm elöre is

Főoldal » Általános iskola » Fizika
481
1. Mennyi idö alatt jut el egy 70km/ora sebességü vonat a 210km-re fekvö állomásra?

2.Egy kerékpáros elindul Dombovárról 15km/óra sebességgel,majd másnap pihenőt tart. Ezután 20km/óra sebességgel halad 1 órát. Aztán fél órát 10km/óra sebességgel kerékpározik. Mennyi a kerékpáros átlag sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, idő, sebesség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
v=s/t
v: sebesség (m/s)
s: út (m)
t: idő (s)

v= 70 km/h
s= 210 km

s=v*t
t=s/v = 210 km / (70 km/h) = 3 h
2