Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Bizonyítsuk be, hogy(  3  /  3  -  2  ) - (  2  /  3  +  2  ) természetes szám.
Ötletem sincs, hogyan kéne be bizonyítani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(3)/(root()(3)-root()(2))` - `root()(2)/(root()(3)+root()(2)`

Közös nevezőre hozunk, ez a közös nevező a két nevező szorzata lesz:

`root()(3)*(root()(3)+root()(2))` - `root()(2)*(root()(3)-root()(2))` = `root()(9)` + `root()(6)` - `root()(6)` + `root()(4)` = 3+2 = 5

A nevező gyöktelenik, `a^2-b^2` = 3-2 = 1 lesz,
0