Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fuggvenyek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
552
egy teglalap teruletet a T=aXb keplettel szamitjuk ki. Hogyan valtozik a terulet, ha b=8, a hosszusagot pedig 2-, 3-, 4-,5- szorosere noveljuk? Eredmenyeidet foglald tablazatba!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mindegy, hogy melyiket növeljük valahányszorosára, a terület mindig ugyanannyiszorosára fog változni; ha az oldalak a és b, akkor területe a*b. Növeljük k-szorosára először az a oldalt, vagyis akkor a*k lesz belőle, így a terület (a*k)*b=a*k*b. Ha a b oldalt növeljük, akkor b*k lesz belőle, így a*(b*k)=a*b*k lesz belőle, értelemszerűen a*k*b=a*b*k, mivel a szorzótényezők szabadon cserélgethetőek. Mindkét esetben az a*b k-szorosát kaptuk, tehát a terület k-szorosára fog változni.
0