Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
583
Matek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 75 m/min azt jelenti, hogy 1 perc alatt 75 métert tesz meg. az egyenes arányosság elve szerint:

1 perc alatt 75 métert tesz meg
15 perc alatt 75*15=1125 métert tesz meg
1 óra=60 perc alatt 60*75=4500 métert tesz meg
1 másodperc=1/60 perc alatt (1/60)*75=1,25 métert tesz meg, stb.

Azút oldaláról pedig előbb azt érdemes kiszámolni, hogy 1 métert mennyi idő alatt tesz meg; ha 75 métert 1 perc alatt tesz meg, akkor 1 métert 1/75 perc alatt, ebből ki lehet számolni, a többi úthosszhoz szükséges időt is.
0