Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
793
Egyenlő szárú trapézba KÖR írható. Párhuzamos oldalai 98 cm, 50 cm. Határozd meg a kör sugarát és a trapéz területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-2

Ki kel számolni a magasságát mert az akör átmérője. A trapéz 2-2 szemközti oldalának összege egyenlő
Tehát a szárai 98+50=148 148/2= 74
G-A szakasz = (98-50)/2=24
G-B szakasz = 742-242 =70
tehát a sugár = 70/2=35
0