Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derekszogu haromszog magassaga

Főoldal » Középiskola » Matematika
1385
Egy derekszogu haromszog magassagat hanyfelekeppen lehet kiszamitani?? (Befogotetel,magassagtetel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
?
Én csak a Pitagoras-tétellel tudom. :D
0

a befogotetel: derékszögű háromszög befogója az átfogónak és a befogó átfogóra eső merőleges vetületének mértani közepe,teh  q*c ,a magassagtetel is hasonlo,de ott  p*q ,de haromszognel eleg felrajzolnod,es a magassagot kiszamolod ( azt latod melyik oldal adja a magassagot (altalaban b)) es felirod pitagorasz tetelre a2+b2=c2
Módosítva: 9 éve
0

Mindez attól függ, hogy milyen adatokat ismersz.

A csatolt rajz alapján:
1) Magasságtétel
m² = p·q, azaz
m =  p·q 

2) Pitagorasz-tétel (a,p,m) derékszögű háromszögből
a² = m² + p²
amiből:
m =  a² - p² 

3) Pitagorasz-tétel (b,q,m) derékszögű háromszögből
b² = m² + q²
amiből:
m =  b² - q² 
0