Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a kétismeretlenes egyenletrendszert!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
a ) x + y = 5 b) a + 3b = 2 c) - 2x + 3y = 0 d) -m = 6,5 + 4n e) 5x + 2y = 15
2x = 1 + y a - 6 = b 4x - y = 10 4m - 2n = 10 7.( y - x )= 6y - 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
x+y=5 és
2x=1+y
y=5-x
Így 2x=6-x
3x=6
x=2, és y=3

b,
a+3b=2 és
a-6=b⇒a-b=6
4b=-4
b=-1 és a=5

c,
-2x+3y=0⇒-4x+6y=0
4x-y=10
5y=10
y=2, és x=3

d,
-m=6,5+4n⇒-4m=26+16n⇒-4m-16n=26
4m-2n=10
-18n=36
n=-2 és m=1,5

e
5x+2y=15 és
7y-7x=6y-2⇒7y-7x-6y=-2⇒y-7x=-2⇒-7x+y=-2⇒-14x+2y=-4
19x=19
x=1 és y=5



0