Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Egy téglalap kerülete 272 cm, hosszúsága 7-szer nagyobb, mint a szélessége. Számítsátok ki a téglalap területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2a+2b=272 cm
a+b=136 cm
b=7a
8a=136 cm
a=17 cm és b=119 cm
T=17×119=2023 cm² a területe
1