Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
963
Egy négyzet oldala 12 cm hosszú,határozd meg átlóinak hosszát,számítsd ki a négyzet kerületét,területét!
Legyenszíves v ki levezetni a számítást! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=12 cm
12²+12²=x²
x=16,971 cm az átlója
K=4a=4×12=48 cm a kerülete
T=a²=12²=144 cm² a területe
1