Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika soooooos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
371
Egy ló 5000 J munkát végez 2 perc alatt. Mekkora a teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
W= 5000 J
t= 2 perc = 120 s (szekundum/másodperc)
P= ?

P= W/t
P= 5000 J/120 s
P = 41,6 J/s (ez kerekített érték, ugyanis a végeredmény végtelen szakaszos tizedestört)

A teljesítménye 41,6 J/s, vagy 41,6 W.
0