Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1780
Egy konvex sokszög belső szögeinek összege 3960˚.
Hány csúcsa van? (2 pont)
Összesen hány átlója van? (2 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(n-2)×180=3960
n-2=22
n=24 csúcsa van
24×(24-3)/2=252 átlója van
0