Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
Derékszögü háromszög egyik befogója 4.6m és 9.5m mekorra a hiányzó befogó,valamint a kerülete,területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A 9,5 méter az az átfogó?
0

A másik befogó legyen x
4,6²+x²=9,5²
x=8,312 méter a másik befogó
K=4,6+8,312+9,5=22,412 méter a kerülete
T=(4,6×8,312)/2=19,118 m² a területe
0