Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hazi SOS!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
Van ket toltesunk. Az egyik toltest noveljuk a negyszeresere a masik toltest csokkentjuk a harmadara. A koztuk levo tavolsag no a ketszeresere. Mit tudsz az erorol? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Eredetileg az erő F = k·Q₁·Q₂/r² volt.
Ha helyette 4Q₁ és Q₂/3 van 2r távolsággal, akkor ennyi lesz az erő:
k·(4Q₁)·(Q₂/3) / (2r)² = 4/3·k·Q₁·Q₂/(4r²) = 1/3·k·Q₁·Q₂/r² = 1/3 F

Vagyis az erő az eredetinek a harmada lesz.
0