Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a háromszög szögei, ha a belső szögeinek aránya 1 : 3 : 5?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
762
Mekkorák a háromszög szögei, ha a belső szögeinek aránya 1 : 3 : 5?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+3x+5x=180 fok
9x=180 fok
x=20 fok
Így a belső szögei: 20 fok, 60 fok, és 100 fok
0