Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
783
valaki segítsen az első példa alapján megcsinálni a többit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Én ezt javaslom ahhoz, hogy a többit is meg tudd csinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=ckb5poFkU8w
0

1) sinα = 0,715
α₁ = 45,43° + k·360° , ahol k∈Z (I. síknegyed)
α₂ = 180°-45,43° + k·360° = 134,37° + k·360° , ahol k∈Z (II. síknegyed)

NEM 45°, MERT SIN45° = √2/2 ∼ 0,7071...

2) sinα = -0,324
α = -18,9°
α₁ = 360-18,91° + k·360° = 341,09° + k·360° , ahol k∈Z (IV. síknegyed)
α₂ = 180°+45,43° + k·360° = 198,91° + k·360° , ahol k∈Z (III. síknegyed)

3) cosα = 0,1850
α₁ = 79,34° + k·360° , ahol k∈Z (I. síknegyed)
α₂ = 360°-79,34° + k·360° = 280,66° + k·360° , ahol k∈Z (IV. síknegyed)

4) cosα = 0,3060
α₁ = 72,18° + k·360° , ahol k∈Z (I. síknegyed)
α₂ = 360°-72,18° + k·360° = 287,82° + k·360° , ahol k∈Z (IV. síknegyed)

5) cosα = -0,5692
α₁ = 124,69° + k·360° , ahol k∈Z (II. síknegyed)
α₂ = 360°-124,69° + k·360° = 235,31° + k·360° , ahol k∈Z (III. síknegyed)

6) cosα = 0,5692
α₁ = 55,31° + k·360° , ahol k∈Z (I. síknegyed)
α₂ = 360°-55,31° + k·360° = 304,69° + k·360° , ahol k∈Z (IV. síknegyed)
0