Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani Sorozat 2020.06.02

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
Matematika 11.
Egy számtani sorozat harmadik tagja 8, differenciája 3.
Hány tagja van a sorozatnak 500 és 700között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. tag.
8-(2*3)
Azért 2, mert a 3. alapból megvan.
(tehât mínusz egy a háromból)
A 3 a differenciál. (különbség)
Tehát az első tag = 2
500 és 700 között:
700-500= 200
200-2 (első tag) =198
198:3 (differenciál) =66
Tehát 66 tag.
Válaszom nem biztos, hogy jó!
Számológéppel, 2-től indulva, 3-as különbséggel ellenőrizheted.
Ha van időd, energiád, türelmed


Módosítva: 6 éve
0

Az első tag kiszámítása biztos jó.
Már az is több, mint a semmi
0