Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tömegmegmaradás törvénye

Főoldal » Általános iskola » Kémia
608
2 H 2 + O2..................................2H2O



S + O2 ..........................SO2

Ezeket kéne így valahogy leírnom: (egy példát írtam ide)

magnézium + oxigén. .................................. magnézium-oxid

2 Mg + O2............................................................2 Mg O

2 mol magnézium + 1mol oxigén-molekula........................2 mol magnézium-oxid

atom molekula

2*24g +1*32g = 2* ( 24g +16g)

80 g = 80g

Valaki legyen szíves segíteni, mert nem a legfényesebben megy. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 H₂ + O₂.................→.................2 H₂O

hidrogén + oxigén .................→................. víz

2 H₂ + O₂.................→.................2 H₂O

2 mol hidrogén molekula + 1 mol oxigén-molekula............→............2 mol víz molekula

2* 2 g + 1*32 g = 2* ( 2 g +16 g)

4 g + 32 g = 2* 18 g

36 g = 36 g


S + O₂ ............→..............SO₂

kén + oxigén ..................→................ kén-dioxid

S + O₂ ............→..............SO₂

1 mol kén + 1 mol oxigén-molekula........................1 mol kén-dioxid molekula

atom molekula

1* 32 g + 1*32 g = 1* ( 32 g + 2* 16 g)

64 g = 64 g
2