Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani Sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Egy számtani sorozat hatodij tagja 30, tizenegyedik tagja 10.
Határozza meg a sorozat első elemét, differenciáját, és az első ötven tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
differenciája: 4
1. eleme: 30+(4×5)=50
Az 50. tag: 50+(49×4)=246
Az első 50 tag összege: (246+50)×25=7400
0