Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
690
Igazoljuk hogy (10:4), (3:-5) és (1:1) koordinátájú pontok derékszögű háromszöget feszítenek ki.Számítsuk ki a háromszög köré írt kör területét.
Levezetéssel segítene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A (10:4), B(3:-5) és C(1:1)
AB vektor: (-7;-9), melynek hossza  130 
BC vektor (-2;6), melynek hossza  40 
AC vektor (-9;-3), melynek hossza  90 
 40 ²+ 90 ²= 130 ²
40+90=130 ezért a Pitagorasz tétel megfordítása miatt a háromszög derékszögű.

Körülírt kör sugara az átfogó fele:  130 /6=  32,5 
területe: 32,5·π területegység
0