Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Egy ABC háromszög A csúcsnál lévő külső szöge 104°-os, B csúcsnál lévő belső szöge 74°-os. Hány
fokos a háromszög C csúcsnál lévő külső szöge? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A csúcsnál lévő belső szög: 180°-104°=76°
C csúcsnál lévő belső szög: 180°-76°-74°=30°
C csúcsnál lévő külső szög: 180°-30°=150°
0