Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
Egy 16cm átmérőjű és 16cm magasságú hengerböl a lehető legnagyobb gömböt esztergálták ki. Mekkora az így kapott gömb felszíne és térfogata? Mennyi a hulladék?

A gömb felszíne :..............
A gömb térfogata :.................
A hulladék térfogata :..................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=16 cm
r=8 cm
m=16 cm
Henger térfogata:
V=r²πm=3215,36 cm³
A gömb felszíne:
A=4r²π=803,84 cm²
Gömb térfogata:
V=(4r³π)/3=2143,573 cm³
A hulladék térfogata:
V=3215,36-2143,573=1071,787 cm³
0