Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
666
Írjuk fel az AB átmérőjű kör egyenletét, ha:
a) A(0;0), B(-4;0)
b) A(2;3), B(-2;5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A(0;0), B(-4;0) O(-2;0) r=2
(x+2)²+y²=4
b) A(2;3), B(-2;5) O(0;-1) r=gyök(5)
x²+(y+1)²=5
0