Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
9 szög
15 szög
32 szög
1. csúcsból hány átló húzható?
2. Hány átlója van?
3. 1 csúcsból az átló hány háromszögre bontja a sokszöget? Ezekre kéne válaszolni előre is köszönöm ha valaki segít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9 szög
1.
9-3=6 átló húzható
2.
(9×(9-3))/2=27 átlója van
3.
9-2=7 háromszögre

15 szög
1.
15-3=12 átló húzható
2.
90 átlója van
3.
13 háromszögre

32 szög
1.
32-3=29 átló húzható
2.
464 átló húzható
3.
30 háromszögre
0