Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1113
Mekkora a felszíne annak a 10 cm magasságú hasábnak, amelynek felülnézete az ábrán látható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
TK.171/13/a
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz területe 6*8/2=24 cm². A hasábnak 2 ilyen lapja van, azok összterülete 48 cm².
Van neki 2 téglalapja, melynek oldalai 6 és 10 cm hosszúak, ezek összterülete (6*10)*2=120 cm², valamint 2 téglalap, melyeknek élhosszai 8 cm és 10 cm, összterületük (8*10)*2=160 cm²

Ezek összege lesz a felszín: 328 cm²
1