Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
Képet mellékeltem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A palást kiterítettje egy körcikk, melynek sugara a test alkotója, esetünkben 4 cm.

Ha egy teljes kör lenne, akkor kerülete 2*4*π=8π cm lenne, de nekünk egy negyed körünk van, így annak a körívhossza 8π/4=2π cm. Mivel a körív tökéletesen illeszkedik az alaplapra, ezért ez megegyezik az alapkör kerületével, vagyis az 2π cm hosszú, így az alapkör sugara 1 cm, mivel 2*1*π=2π.

Ha valami nem érthető, kérdezz.
2