Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Kellene ezeknek a körhengereknek a felszíne és területe számolással
1. d=4,2cm; m=10mm
2. d=6,8m; a=14,5 dm
3. k=18,8 dm; m=45cm


Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Körhenger felszíne:
A=2r²π+2rπm
Körhenger térfogata:
V=r²πm
1. feladat
A=27,695+13,188=40,883 cm²
V=13,847 cm³
0