Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos kapcsolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1)
I=I₁+I₂
U=I₁·R₁=I₂·R₂

1,6=I₁+I₂
I₁·30=I₂·50
I₁=1 A és I₂=0,6 A
U=1·30=30 V

2)
U=I₁·R₁=I₂·R₂
U=1·60=60 V
I₂=U/R₂=60/40=1,5 A
I=I₁+I₂=1+1,5=2,5 A
0