Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megtudná mondani az eredményt?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
591
3,4(х - 1) - 1,2(2х - 2) = 7(0,5 - х) + 2(2,25 + 3х)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kibontjuk a zárójeleket; a külső számmal minden tagot beszorzunk:

3,4*x - 3,4*1 - 1,2*2x - (-1,2)*2 = 7*0,5 -7*x + 2*2,25 + 2*3x, elvégezzük a szorzásokat:

3,4x -3,4 -2,4x +2,4 = 3,5 - 7x +4,5 + 6x, összevonunk:

x - 1 = 8 - x, mindkét oldalhoz hozzáadunk x-et:

2x - 1 = 8, +1:

2x = 9, erre x=4,5 megoldást kapjuk, az ellenőrzést rád bízom.
0