Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2069
Az ABC háromszög két oldalának hossza a=25 cm, b=30 cm, a harmadik oldalhoz tartozó magasság m=24 cm. Számítsuk ki a c oldal hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, háromszög, oldalak
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pithagorasz-tétel
a²+b²=c²
25²+30²=c²
625+900=c²
1525 = c² /²√
39=c
0

Ennek a feladatnak semmi köze nincs az elfogadott megoldáshoz!
A feladatnak két megoldása van:
2