Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

oxidáció és redukció

Főoldal » Általános iskola » Kémia
513
Kaptunk egy új anyagot és egyáltalán nem értem... Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.
https://www.youtube.com/watch?v=JXCOtcynmFw

2.
Azok az anyagok, amelyek oxigénnel reakcióba lépnek, oxidokat képeznek.
A nemfémek (mint például szén, kén) nemfém-oxidokat, a fémek pedig (például magnézium, vas) fém-oxidokat.

szén + oxigén → szén-dioxid
kén + oxigén → kén-dioxid
magnézium + oxigén → magnézium-oxid

3.
ebben a kísérletben az égő gyertya alszik el a szén-dioxidtól:
https://www.youtube.com/watch?v=0Kl1iHs7zfk

a)
az égő pálca elalszik
a szén-dioxid az égést nem táplálja

b)
https://www.youtube.com/watch?v=wBP9L9k71Dw

Remélem így, hogy láthattad a kísérleteket, kicsit közelebb jutottál a megértéshez is.
Módosítva: 6 éve
2