Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek a matek háziban

Főoldal » Középiskola » Matematika
706
Hány liter 23%-os és hány liter 35%-os töménységű sósavat keverjünk össze ahhoz, hogy
36 liter 25%-os töménységű sóoldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x×(23/100)+(36-x)×(35/100)=36×(25/100)
23x+1260-35x=900
-12x=-360
x=30
Így 30 liter 23%-os és 6 liter 35%-ost kell
0