Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek matekban légyszi❤️

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. Ha a számjegyeket felcseréljük, akkor az eredeti szám 4-szeresénél 3-mal nagyobb számot kapunk. Melyik ez a kétjegyű szám? Kellene ellenőrzés is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+b=8
(10a+b)×4+3=10b+a
40a+4b+3=10b+a
40a+3=6b+a
39a+3=6b
39a-6b=-3 és
a+b=8
39a+39b=312
45b=315
b=7, és a=1
Így ez a kétjegyű szám a 17
Ellenőrzés 17×4+3=71
1