Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
516
( Hogy kell kiszámolni ? )
Három rabló, Zúzó, Törő és Haragos 110 tallért zsákmányol. A Zúzó megkapja a Haragos tallérjainak harmadát, a Törő pedig a Haragos tallérjainak felét. Hány tallért kapnak az egyes rablók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Haragos: x
Zúzó: x/3
Törő: x/2

x + x/3 + x/2=110
6x+2x+3x=660
11x=660
x=60

Haragos 60 tallér, Zúzó 20 tallér, törő meg 30 tallérral rendelkezik.

1