Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek !

Főoldal » Középiskola » Matematika
903
Írjuk fel az x²+y²-2x-3y=0 kör (0:3) pontjához tartozó érintőjének az egyenletét.
Levezetéssel ha lehet,fontos lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x²+y²-2x-3y=0 kör P(0:3) pontjához tartozó érintőjének az egyenlete:
A kör középpontja: K(2;1,5) amit teljes négyzetté alakítás segítségével kapsz meg.
KP irányvektor (-2; 1,5) az érintő normálvektora, így az egyenes egyenlete:
-2x+1,5y=4,5
0

Csatoltam képet.
0